Mega hjemmelavet lasagne!

Mega hjemmelavet lasagne!

Og den er hele arbejdet værd! Helt eminent god lasagne – som dog ikke er særlig sund!

 

Af ingredienser skal bruges:

250 g friske lasagneplader

Til kødsaucen:

25 g smør
1 løg
500 g hakket oksekød
1 tsk salt
peber
1 tsk tørret basilikum
½ tsk tørret oregano
140 g tomatpuré
1,5 oksebouillon

Til bechamelsaucen:

30 g smør
3½ spsk mel
5 dl mælk
1 dl fløde
salt og hvid peber
½ tsk friskrevet muskat
200 g mozzarella, 45+

Til gratinering:

Rasp og klatter af smør

 

Fremgangsmåde:

 

Kødsauce:
Svits det hakkede løg gyldent i smør på en pande. Tilsæt det hakkede kød og steg det brunt. Tilsæt derefter krydderier, bouillon og tomatpuré og lad det små simre i ca. 10 min.

Bechamelsauce:
Smelt smør i en gryde. Rør melet i og tilsæt derefter den kogende mælk lidt efter lidt. Kom krydderier, revet ost og fløde i og smag til med salt og hvid peber.

Smør et ovnfast fad med smør eller olie. Læg lasagne, kødsovs og bechamelsauce lagvis i fadet. Det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp og fordel smørklatter hist og pist.

Bagetid:
Ca. 35 til 40 min. ved 200 grader C. alm. ovn på risten midt i ovnen til den er gylden og varm.

 

Lonnies tips:

Jeg brugte 40+ ost til bechamelsaucen og det virkede fint. Det skal være fed ost, ellers smelter det ikke i saucen.

Jeg vil bruge lidt mere vand i kødsaucen, måske 1 dl mere. Jeg synes lasagnen blev lige ‘tør’ nok denne gang. Første gang blev den dog helt perfekt – men der lavede jeg også dobbelt portion.

Man kan lave bechamelsaucen mens kødsaucen simrer. Husk at sætte mælken til at koge når du begynder på bechamelsaucen.

 

20140506_173535

20140705_201935

 

Velbekomme! :-)