Intervalstegt culotte med ovnstegte kartofler og bearnaisesauce

Det er ikke helt ligemeget, hvordan du tilbereder en culottesteg. Jeg har prøvet denne fremgangsmåde et par gange og det er helt utroligt så mørt kødet bliver. Prøv selv!

Ingredienser:

  • Culottesteg
  • Salt

  • Kartofler som ikke behøver skrælles
  • Salt, peber og krydderier
  • Olie
  • Bearnaisesauce

Husk desuden at finde et stegetermometer frem!

Intervalstegning af culotten

Fjern først fedt og alle sener på bagsiden. Rids herefter culotten på oversiden. Lav et ternet mønster og pas på ikke at skære helt igennem fedtet. Gnid overfladen med salt. Smør et ovnfast fad og placer culotten deri.

Steg culotten i intervaller ift. tabellen herunder. Ovnen skal stå på 180 grader varm luft. I de intervaller hvor culotten er uden for ovnen skal den blot stå i fadet uden tildækning. Når du kommer til interval 5 kan du putte et stegetermometer i culotten så du kan tage den ud ved 56-57 grader. Pak culotten ind i 3-4 lag stanniol og læg den tilbage i fadet, når den skal hvile

Intervalstegning

Ovnstegte kartofler

Vask kartoflerne og fjern pletter, jord og andet. Skær dem i 0,5 cm tykke skiver og læg dem side om side på en bradepande beklædt med bagepapir. Enderne lægges med skræl opad. Hæld en smule olie henover kartoflerne – de skal ikke være sjasket til men heller ikke kun dryppet – et sted derimellem. Drys med salt og peber og andet krydderi som du lyster. 

Sæt kartoflerne i ovnen imens culottestegen hviler. De skal have ca. 30 min, men sørg for at holde øje med dem for tilberedningstiden afhænger af tykkelsen på skiverne.

Lav en bearnaisesauce til og server med kærlighed. Det smager så godt!