Black Magic Chocolate Cake

Black Magic Chocolate Cake

Denne kage er bare en af de lækreste chokoladekager jeg har smagt. Og så er den meget nem at lave!

Ingredienser:

Hvedemel – 4,5 dl
Sukker – 5 dl
Kakao – 2 dl
Natron – 2 tsk
Bagepulver – 1 tsk
Salt – 1 tsk
Vanillesukker – 1 tsk
Æg – 2 stk
Færdiglavet kaffe – 2,5 dl
Mælk – 2,5 dl
Olie – 1,25 dl

Chokolade-mousse

Piskefløde – 5 dl
Sukker – 2 dl
Kakao – 1 dl
Vanillesukker – 1 tsk

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader C. alm. ovn.

Bland først de tørre ingredienser sammen og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Pisk dejen på minimum hastighed i ca. 2 min. (dejen er meget tynd)
Kom bagepapir i en bradepande på ca. 30×40 cm. og hæld dejen i.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 35-40 minutter.
Afkøl kagen på en rist. 

Hæld fløden i en skål og tilsæt sukker, kakao og vanille. Pisk det sammen til en kraftig “chokolademousse”.
Når kagen er helt afkølet pyntes den med cremen og sættes i køleskabet i 1-2 døgn. 

20140505_200317 (1)

Black Magic Chocolate Cake – Lagkagestil !



Tip 1
Denne kage kan du sagtens lave et par dage i forvejen – det gør den bare endnu bedre at den har stået i køleskabet et par dage. Og husk at den skal serveres kold.

 

Tip 2
Du kan gøre kagen lidt lagkageagtig ved at lave den i en mindre form så den bliver tykkere. Når den så er bagt og er kølet helt af, tager du noget tandtråd (ja du læste rigtigt) og skærer kagen igennem så der er to ‘lagkagebunde’. Så smører du halvdelen af chokolademoussen på den ene bund, lægger den anden bund ovenpå og smører det sidste mousse ovenpå.  Det gør den ekstra spændende.

 

Der var ikke nogen der sagde at kagen er sund!